Bloemen tips van Rembrandt Bloemen

Bloemen tips van Rembrandt Bloemen

Ben je gisteren lekker verwend met een bos bloemen? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten! We geven je daarom 6 tips om je een handje te helpen๐Ÿ˜‰
๐Ÿ. ๐„๐ž๐ง ๐ฌ๐œ๐ก๐จ๐ง๐ž ๐›๐ฅ๐จ๐ž๐ฆ๐ž๐ง๐ฏ๐š๐š๐ฌ
Bloemen moeten na aanschaf zo snel mogelijk weer in het water staan. Zoek dus een geschikte vaas en zorg ervoor dat deze schoon is. Maak de vaas schoon met chloor, of liever nog met een (biologisch) schoonmaakmiddel. Vul de schone vaas met koud tot lauwwarm water. Gebruik geen heet water, dit kan de cellen van de steel aantasten en er voor zorgen dat de bloem niet meer uitkomt.
๐Ÿ. ๐’๐ง๐ข๐ฃ๐ ๐๐ž ๐›๐ฅ๐จ๐ž๐ฆ๐ž๐ง ๐ฌ๐œ๐ก๐ฎ๐ข๐ง ๐š๐Ÿ
De onderkant van de steel, waar de bloemen zijn afgesneden, kun je vergelijken met een soort wond. Zijn de stelen langer dan een paar minuten uit het water, dan groeien de wonden als het ware dicht en nemen ze niet genoeg water meer op. Dit is de reden dat je snijbloemen voordat je ze in een vaas zet, eerst nog een stukje afsnijdt. Doe dit schuin, zodat ze door een groter oppervlak zoveel mogelijk water op kunnen nemen. Let er ook op dat je een scherp mesje gebruikt en zeker geen schaar, want hierdoor kan de steel juist weer indeuken. Wees niet bang om de snijbloemen te kort te maken, een korte steel neemt juist veel water op. Bij een lange steel kan de weg van het water naar de bloem nog wel eens te lang zijn.
๐Ÿ‘. ๐™๐จ๐ซ๐  ๐ž๐ซ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐๐š๐ญ ๐ž๐ซ ๐ ๐ž๐ž๐ง ๐›๐ฅ๐š๐๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ฐ๐š๐ญ๐ž๐ซ ๐ก๐š๐ง๐ ๐ž๐ง
Verwijder de bladeren van de stelen, het liefst tot aan de bovenkant van de vaas. Bacteriรซn vermeerderen zich makkelijk op bladeren, waardoor stelen gaan rotten en bloemen korter leven. Daarnaast staat het ook een stuk stijlvoller en โ€˜luchtigerโ€™ wanneer de vaas niet helemaal dichtbegroeid is.
๐Ÿ’. ๐Œ๐ž๐ง๐  ๐ก๐ž๐ญ ๐ฐ๐š๐ญ๐ž๐ซ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฃ๐ž ๐›๐จ๐ฌ ๐›๐ฅ๐จ๐ž๐ฆ๐ž๐ง ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ž๐ง ๐›๐ž๐ž๐ญ๐ฃ๐ž ๐Ÿ๐ซ๐ข๐ฌ๐๐ซ๐š๐ง๐ค
Op internet lees je vele fabeltjes over hoe je bloemen langer levend kunt houden door het water te mengen met verschillende stoffen. Zo zou een koperen muntje bloemen langer mooi houden, maar de snijbloemen kunnen er ook door verkleuren. Aspirine heeft zelfs een negatief effect: sommige bloemen gaan er juist van hangen. Wat wel kan helpen, is een klein beetje frisdrank in het water. Door zuren en suikers blijven je bloemen mooi, maar het is een stuk moeilijker te doseren dan gewoon snijbloemenvoedsel. En dat is nog altijd de beste optie!
๐Ÿ“. ๐™๐ž๐ญ ๐๐ž ๐›๐ฅ๐จ๐ž๐ฆ๐ž๐ง ๐จ๐ฉ ๐๐ž ๐ฃ๐ฎ๐ข๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฉ๐ฅ๐ž๐ค
Al verzorg je je boeket nog zo goed, op een verkeerde plek zullen ze hoe dan ook verwelken. Door tocht vindt verdamping plaats waardoor bloemen gaan hangen en ook warmte kan fataal zijn voor een boeket. Verder houden bloemen het korter vol in de buurt van gassen als sigarettenrook en gassen van rijp fruit.
๐Ÿ”. ๐•๐ž๐ซ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ ๐ซ๐ž๐ ๐ž๐ฅ๐ฆ๐š๐ญ๐ข๐  ๐ก๐ž๐ญ ๐ฐ๐š๐ญ๐ž๐ซ
Bloemen houden van water, maar vooral van schoon water. Ververs daarom het water regelmatig.

https://rembrandtbloemen.nl”>https://rembrandtbloemen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.